Om undervisningen

_MG_2959 copy3YUMUSAK YOGA - består af Pia Yumusak

I min yogaundervisning forsøger jeg at videregive hvad jeg oplever i min egen praksis; yogaen som et indre rum, hvor krop, åndedræt og sind samles. Et rum hvor det bliver muligt at komme tæt på sig selv og på stilheden bag alle de ord, tanker, billeder og følelser, der ellers bevæger sig i sindet i det daglige.

Med min undervisning ønsker jeg at støtte dig til at styrke forbindelsen til dig selv; så mange af os lever travle liv, og kan fra tid til anden have en oplevelse af at miste vores evne til at mærke, hvad der er vigtigt for os, og hvad der er godt for os. Med yogaen som ramme, vil jeg forsøge at give dig et pusterum, hvor du får muligheden for at genetablere forbindelsen til dig selv.

Jeg vil altid opfordre dig til at udføre din yoga med nærvær, så du forbliver til stede i din krop, og dermed også i nuet. For mig er det vigtigt, at du gennem dette nærvær også bliver i stand til at lytte til din krop, så intet forceres på din vej med yoga.

Herunder kan du læse beskrivelser af den yoga du kan møde hos mig.

DSCF2275 copyHATHA FLOW

På Hatha Flow-hold skaber vi balance mellem bevægelse og ro, og mellem styrke og blødhed i både krop og sind.

Vi lader kroppen følge åndedrættets rytme og finder ind til stilheden i os selv gennem blide flows, hvor vi fra tid til anden finder ind i en yogastillings statiske udtryk og derved kommer tæt på os selv og stilheden i stillingen.
På Hatha Flow-hold starter vi altid timen med at vende opmærksomheden indad, bl.a. via pranayamas/åndedrætsøvelser. Herefter bevæger vi os ind i forskellige flows og asanas/yogastillinger. Klassen afsluttes med pranayama/åndedrætsøvelser, efterfulgt af en liggende afspænding.

Hatha Flow-klasserne har altid elementer af både noget blidt og nærende, samt noget der kan udfordre dig, så du får mulighed for at mærke din egen styrke og udholdenhed - til tider fysisk styrke, til andre tider mental styrke og udholdenhed.

Hatha Flow er for alle, og stillingerne tilpasses den enkeltes formåen.

DSCF2534 copy_SnapseedYIN YOGA

Yin Yoga er en stille og meditativ praksis, der har til hensigt at få energien til at flyde uhindret. Det er en yogaform, som inviterer opmærksomheden indad og skaber en høj grad af ro.

Hvor de fleste andre yogaformer arbejder med at styrke og smidiggøre muskler, er fokus i Yin Yoga på kroppens bindevæv. I liggende og siddende stillinger fokuseres på dybe stræk af kroppen, og yogastillingerne holdes i flere minutter ad gangen, så bindevævet omkring særligt hofter, bækken og den nedre del af ryggen påvirkes, smidiggøres, næres og styrkes.

Undervejs arbejder du med at være fuldt til stede i din krop og i dit åndedræt, så din praksis får dybde og nærvær, og kan blive en vej til at skabe ro og en måde at genetablere kontakten til dig selv og dine behov i en måske travl hverdag.

Yin Yoga er godt for dig, som måske i forvejen har en mere aktiv yogapraksis, eller for dig som føler dig travl, måske stresset, eller for dig som bare ønsker at vende blikket indad og ønsker at genopdage din iboende evne til at være nærværende og til stede i dig selv.

 

_MG_4219 copyRESTORATIV YOGA

I Restorativ Yoga er tempoet sat helt ned, og krop og sind får mulighed for at slippe aktivitet, så der i stedet bliver plads til bare at være.

Denne yogaform er kendetegnet ved, at man i alle yogastillinger er støttet af hjælpemidler og dermed kan være i dem i længere tid. Fysiske spændinger blødes op, og kroppens ro forplanter sig til sindet, hvor tankerne bliver færre og bevæger sig langsommere. Undervejs arbejder vi med åndedrættet og med at være med det der opstår i krop og sind.

Ved at støtte kroppen bedst muligt i yogastillingerne opnås en dyb effekt på nervesystemet, idet det sympatiske nervesystem bliver mindre aktivt, mens det parasympatiske nervesystem stimuleres. 

Når det parasympatiske nervesystem aktiveres, er det blandt andet muligt at opnå:

  • nedsat produktion af stresshormon
  • bedring af søvnproblemer
  • blodtrykket sænkes
  • indre uro og angst kan dæmpes
  • dyb afspænding af hele kroppen
  • en positiv effekt på fordøjelse og stofskifte

Er du stresset, har du for travlt i det daglige, eller ønsker du bare at give dig selv lidt ekstra omsorg og forkælelse, så er en 3 timers restorativ yoga-workshop en blid og skøn vej til egenomsorg og til at opleve mindre stress.


Restorativ Yoga er for alle og du behøver ikke at have kendskab til yoga for at deltage i en restorativ workshop.