Yoga er for mig…

Posted by on February 16, 2014

pia_position2Yoga er for mig en følelse af at komme hjem.

På yogamåtten står jeg ansigt til ansigt med mig selv. Her er det ikke muligt at løbe fra mig selv og fra den stemning der er mig, i det øjeblik jeg hviler min pande mod yogamåtten i Balasana.

Nogle gange når jeg indfinder mig på min yogamåtte, er mit sind optaget af et eller andet, som føles udfordrende i mit liv. Hidtil har det aldrig slået fejl – når jeg igen forlader yogamåtten er der sket en transformation. Udfordringen føles mindre overvældende og der er mere balance i mit sind.

Andre gange er det ikke bevidste tanker der fylder, men i stedet signaler fra kroppen. Denne krop som kan overkomme så meget i løbet af en dag, og som jeg måske slet ikke når at forholde mig til på travle dage, begynder pludselig at kommunikere vildt og inderligt på yogamåtten.

Pludselig træder områder med hårdhed frem, og oversete spændte muskler fortæller mig, at jeg ikke har været venlig og kærlig nok mod mig selv.

Min yogapraksis inviterer mig indad. På yogamåtten opnår jeg en dybere kontakt med mig selv og opnår indsigt i hvordan jeg har det.

De transformationer og indsigter der opstår undervejs, gør det muligt for mig at bevæge mig fra uhensigtsmæssige til mere hensigtsmæssige mønstre, både fysisk og mentalt – både på og udenfor yogamåtten.

Hvad er yoga for dig?

Namasté,

Pia